فروش چیست و فروشنده کیست؟

فروش چیست و فروشنده کیست؟

فهرست مقاله

برای اینکه تعریف درستی از برای این دو جمله ارائه دهیم باید ابتدا به تعریف فروش بپردازیم. کلمه “فروش” آنقدر آشنا است که به راحتی می‌توان تصور کرد که دقیقاً معنی آن را از دیدگاه تجاری می‌دانید. با این حال، تعریفی عمیق تر و مفیدتر نیز از فروش وجود دارد. اگر یک کسب و کار را اداره می‌کنید، مطمئن باشید، تعریف شما از فروش در نگرش شما نسبت به مشتریان و فعالیت‌های تجاری منعکس خواهد شد. بنابراین باید تعریف بهتری از فروش داشته باشید.

فروش چیست و چه معنایی برای کسب و کار شما دارد؟

در فرهنگ لغت تجارت، فروش را اینگونه معنا می‌کنند: ارائه محصولات یا خدمات به مشتری و گرفتن پول به ازای آن.

با این حال، فروش بسیار فراتر از این تعریف ساده است و اگر بصورت سطحی به آن نگاه شود ممکن است به استراتژی‌های سختگیرانه و متمرکز بر تجارت منجر شود تا استراتژی‌های متمرکز بر مشتری. فروش به معنای تلاش برای متقاعد کردن مشتریان بالقوه، یا توسعه متقاعدکننده‌ترین تاکتیک‌ها برای گرفتن پول از مردم نیست. وقتی این استراتژی کسب‌وکار شما باشد، مردم می‌توانند آن را حس کنند و این برای کسب و کار شما یک نکته فوق العاده منفی است.

فروش در حقیقت به معنای کمک به مشتریان بالقوه شما برای تأمین نیازهای واقعی آن‌هاست. این بدان معناست که باید به طور فعال به آنها گوش دهید و نیازهای خاص آنها را درک کنید. هدف از فروش ارائه یک راه حل به موقع و مقرون به صرفه است که طبیعتاً این کارمعادل یک وضعیت برد-برد است.

توجه داشته باشید که اگر می‌دانید نمی‌توانید بهترین راه حل را ارائه دهید، باید باصداقت با مردم روبه رو شوید. این امر باعث جلب احترام مشتریان بالقوه شما می‌شود و حتی ممکن است آنها در زمان مناسب برگردند یا جزئیات محصولات و خدمات شما را به دیگران منتقل کنند. با فرستادن مشتری بالقوه به جای دیگر، برای رفع نیازهایی که محصول شما قادر به براورده کردن آن نیست، هنوز به آنها کمک کرده اید. بنابراین از نظر فنی، این کار همچنان فروش محسوب می‌شود.

فروشنده کیست؟

اکنون که به توضیح و درک جامعی از تعریف فروش دست یافتید، می‌توانید به درک بهتری از جمله‌ی فروشنده کیست برسید.

در اصطلاح تجاری فروشندگان، افراد یا سازمانهای دارای مهارت‌هایی هستند که محصولات و یا خدمات خود، مشاغل و سازمان‌ها را در اختیار خریدار قرار می‌دهند. فروش را می‌توان به روش‌های مختلفی انجام داد، چه بصورت حضوری و در پشت ویترین یک فروشگاه، چه تلفنی و چه بصورت آنلاین از طریق یک وبسایت یا یک بازار مجازی مانند دیجی کالا و یا آمازون.

به عنوان مثال، کسب و کارها کالاهای خود را می‌فروشند. به همین ترتیب، ممکن است گفته شود کارگران در ازای دریافت دستمزد، نیروی کار خود را به کارفرمایان می‌فروشند. افراد نیز ممکن است بصورت فعالیت خصوصی خدمات و یا محصولات خود را با کمک سایت‌هایی مانند دیوار، بفروشند.

انواع فروشنده

همانطور که ذکر شد، فروشنده طرفی است که کالا یا خدمتی (مطابق با نیاز مشتری) دارد و برای کسب سود به دیگران عرضه می‌کند. بسته به واحد تجاری و کالاها و خدماتی که فروشنده می‌فروشد متفاوت است. فروشندگان می‌توانند افراد یا شرکت‌های بزرگ و برخی حتی ممکن است سرمایه‌گذار باشند. برخی از رایج ترین انواع فروشندگانی که در بازار فعالیت می‌کنند عبارتند از:

عمده فروشان: این فروشندگان با مقادیر زیاد کالا سر و کار دارند و به صورت انبوه یا عمده فروش انجام می‌دهند. آنها اجناس خود را به خرده فروشان می‌فروشند و در مورد قیمت نهایی که توسط مصرف کننده پرداخت می‌شود تصمیم می‌گیرند.

خرده فروشان: این نهادها مستقیماً کالای خود را به مصرف کننده می‌فروشند. هدف خرده فروشان کسب سود بین آنچه به عمده فروشان می‌پردازند و آنچه از مشتریان خود دریافت می‌کنند است.

فروشندگان آنلاین: این فروشندگان منحصراً به صورت آنلاین فروش انجام می‌دهند. بسیاری از اینها بازارهای مجازی بزرگی هستند که در آن نهادهای کوچکتر می‌توانند کالاها و خدمات خود را بفروشند، مانند دیجی کالا، وبسایت‌های فروشگاهی شخصی و …

 

یک فروشنده موفق چه ویژگی‌هایی دارد.

مهم نیست که خریدار شما از کدام تیپ شخصیتی برخوردار است، یک فروشنده موفق ویژگی‌هایی دارد که به او برای فروش کمک می کند. بنابراین فروشندگان موفق:

  • به منافع مشتری اهمیت می‌دهند.
  • اعتماد به نفس دارند.
  • همیشه برای مشتری در دسترس هستند.
  • انعطاف پذیرند.
  • برونگرا و اجتماعی هستند.
  • شنوندگان خوبی هستند.
  • در مورد محصول خود اطلاعات کافی دارند و آن را به خریدار منتقل می‌کنند.
  • پیگیر هستند.
  • قول‌های غیر واقعی نمی‌دهد
  • صداقت دارند.

سخن آخر

در این مقاله توضیح داده شد که فروش به ارائه محصول، کالا و یا خدماتی می‌گویند که افراد، سازمان‌ها و یا به اصطلاح خریدار به آن نیاز دارد. در یک روند فروش صحیح آنچه اهمیت بسزایی دارد و به پیشرفت شما در فروش کمک می‌کند این است که شما به عنوان یک ارائه دهنده محصول و یا خدمات و یا به اصطلاح فروشنده به مشتری و نیازها و درخواست‌هایش توجه کنید و در واقع کالا و خدمات شما در جهت رفع نیازهای مشتری باشد.

 

منابع:

 

آموزش های پیشنهادی مدرس نوین

Thanks! Copy your coupon code

first

Minimum order of $25

Get 10% off now!