هر بازاریابی که از دستگاههای الکترونیکی استفاده کند و متخصصان بازاریابی بتوانند از آن برای انتقال پیامهای تبلیغاتی و سنجش تأثیر آن در جذب مشتری استفاده کنند، بازاریابی دیجیتال محسوب میشود. در عمل، دیجیتال مارکتینگ معمولاً به کمپینهای بازاریابی اطلاق میشود که در رایانه، تلفن، تبلت یا دستگاههای دیگر به نمایش در میآیند. این نوع از بازاریابی میتواند اشکال مختلفی داشته باشد. برای مثال میتوان از این نوع بازاریابی در ویدیوهای آنلاین، تبلیغات نمایشی، بازاریابی موتورهای جستجو، تبلیغات اجتماعی پولی و بصورت پست در رسانههای اجتماعی استفاده نمود. بازاریابی دیجیتال اغلب با “بازاریابی سنتی” مانند تبلیغات مجلات، بیلبوردها و پست مستقیم مقایسه میشود.
آیا میدانستید که نزدیک به سه چهارم مردم به صورت روزانه آنلاین میشوند؟ علاوه بر این، 43 درصد آنان بیش از یک بار در روز آنلاین میشوند و 26 درصد آنها “تقریباً دائما” آنلاین هستند. این ارقام در میان کاربران اینترنت موبایل حتی بیشتر هم است. 89 درصد از افراد حداقل روزانه یکبار با اینترنت گوشی آنلاین می شوند.
به عنوان یک بازاریاب، مهم است که با تبلیغات آنلاین خود در دنیای دیجیتال حضور داشته باشید و با ایجاد یک نام تجاری، ارائه یک تجربه عالی برای مشتری و یک استراتژی موفق دیجیتال، مشتریان بالقوه را بیشتر و بیشتر با تجارت خود آشنا کنید. استراتژی دیجیتال مارکتینگ به شما این امکان می دهد که با استفاده از کانالهای دیجیتالی مختلف مانند شبکههای اجتماعی، پرداخت به ازای کلیک، بهینهسازی موتور جستجو و بازاریابی ایمیلی، با مشتریان فعلی و افراد علاقهمند به محصولات یا خدمات خود ارتباط برقرار کنید. در نتیجه استفاده از یک استراتژی موفق در بازاریابی دیجیتال، میتوانید یک نام تجاری خلق کنید، یک تجربه عالی برای مشتری بوجود آورید، مشتریان بالقوه را جذب کنید و از سایر مزایای آن بهرهمند شوید.
دیجیتال مارکتینگ چیست؟
بازاریابی دیجیتال که به آن بازاریابی آنلاین نیز گفته میشود به معنای ترویج و معرفی یک برند برای ارتباط با مشتریان بالقوه، با استفاده از اینترنت و سایر اشکال ارتباطات دیجیتال است. این بازاریابی نه تنها شامل ایمیل، شبکههای اجتماعی و تبلیغات مبتنی بر وب میشود، بلکه پیامهای متنی و چند رسانهای به عنوان یک کانال بازاریابی را نیز در بر میگیرد. اساساً، اگر یک کمپین بازاریابی شامل ارتباطات دیجیتالی باشد، بازاریابی دیجیتال به حساب میآید.
چرا بازاریابی دیجیتال مهم است؟
شما میتوانید برای پیشرفت کسب و کار خود از انواع مختلف بازاریابی استفاده کنید. با این حال، بازاریابی دیجیتال به دلیل آسانی و گستردگی استفاده مردم از کانالهای دیجیتال اهمیت فزایندهای پیدا کرده است. آمارها نشان میدهند که در ماه آوریل سال 2022، 5 میلیارد کاربر اینترنت در سراسر جهان وجود داشته است. از شبکههای اجتماعی گرفته تا پیامهای متنی، راههای زیادی برای استفاده از تاکتیکهای دیجیتال مارکتینگ به منظور برقراری ارتباط با مخاطبان هدف وجود دارد. علاوه بر این، بازاریابی دیجیتال دارای حداقل هزینههای اولیه است که آن را به یک تکنیک بازاریابی مقرون به صرفه برای مشاغل کوچک تبدیل میکند.
روشهای مختلفی برای انجام بازاریابی دیجیتال
بازاریابی دیجیتال یک اصطلاح گسترده است که روشهای متنوعی را برای ارتقای منافع تجاری به مشتریان احتمالی شامل میشود. بسته به نیازها و اهداف کسب و کار، راههای بیشماری برای انجام بازاریابی دیجیتال وجود دارد. در این بخش بصورت مختصر به معرفی انواع روشهای بازاریابی دیجیتال یا دیجیتال مارکتینگ میپردازیم:
- بهینهسازی موتورهای جستجو (SEO):
سئو به عملی برای بهبود رتبه در موتورهای جستجوی اصلی به منظور افزایش ترافیک آنلاین گفته میشود. یا افزایش رتبه شما در موتورهای جستجو متقابلا بازدید وبسایت شما افزایش مییابد.
- بازاریابی موتورهای جستجو (SEM):
این نوع از بازاریابی دیجیتال، با استفاده از تبلیغات آنلاین پولی بازدید از وب سایت را در موتورهای جستجو افزایش میدهد. SEM اغلب در ارتباط تنگاتنگی با SEO قرار دارد.
- پرداخت به ازای کلیک (PPC):
پرداخت به ازای کلیک یا PPC یک روش آنلاین برای تبلیغات است که در آن، یک کسب و کار تنها زمانی هزینه تبلیغات خود را پرداخت میکند که مخاطب برای دیدن آن، روی تبلیغات کلیک میکند.
- بازاریابی شبکههای اجتماعی (SMM):
در این نوع از بازاریابی دیجیتال، از شبکههای اجتماعی برای ترویج محصولات یا خدمات تجاری استفاده میشود. استفاده از اینفلوئنسرها در شبکههای اجتماعی، که اغلب به عنوان اینفلوئنسر مارکتینگ شناخته میشود، در SMM رواج زیادی دارد.
بازاریابی ایمیلی به کسب و کارها این امکان را میدهد که محتوای تبلیغاتی یک برند، مستقیماً از طریق ایمیل برای مشتریان احتمالی ارسال شود. استفاده از خبرنامههای خودکار در این نوع از دیجیتال مارکتینگ رایج است.
- بازاریابی محتوایی:
بازاریابی محتوایی به انتشار و توزیع متن، ویدئو یا مطالب صوتی به صورت آنلاین برای مشتریان اشاره دارد. وبلاگها، ویدئوها و پادکستها روشهای رایجی هستند که کسبوکارها میتوانند از آن در زمینه بازاریابی محتوا استفاده کنند.
- تبلیغات بومی:
تبلیغات بومی شامل ترکیب روشهای مختلف بازاریابی در یک رسانه است که پیام اصلی و اهداف بازاریابی را به یک اندازه مهم میکند. محتوای حمایتی، که در آن یک کسبوکار، محتوای خود را در وبسایت دیگری پست میکند، روش رایجی از تبلیغات بومی است.
راه های زیادی برای اجرای استراتژیهای دیجیتال مارکتینگ وجود دارد. برای اکثر کسب و کارها، بازاریابی درونگرای موفق، شامل استفاده از چندین روش بازاریابی دیجیتال است.
جمعبندی
بازاریابی دیجیتال باید یکی از محورهای اصلی استراتژی بازاریابی کلی هر گونه از کسب و کار باشد. شما راه بهتر دیگری برای در ارتباط ماندن با مشتریان خود ندارید و هیچ روش دیگری نمیتواند این سطح از شخصیسازی دادههای دیجیتال را برای شما فراهم آورد. هرچه بیشتر از امکانات بازاریابی دیجیتال استقبال کنید، بیشتر میتوانید پتانسیلهای رشد شرکت خود را فعال کنید.
منابع