ایمیل مارکتینگ چیست؟ معرفی مزایا و کاربرد بازاریابی ایمیلی

ایمیل مارکتینگ چیست

فهرست مقاله

استفاده از ایمیل در روش‌های بازاریابی شما بمنظور ارتقای خدمات کسب و کار و افزایش وفاداری مشتری، از اهمیت زیادی برخوردار است. ایمیل مارکتینگ یا همان بازاریابی ایمیلی شکلی از بازاریابی است که می‌تواند مشتریان شما بوسیله ایمیل، از محصولات جدید، تخفیف‌ها و سایر خدمات آگاه کند.

این روش مدرن، بجای ارسال نامه‌های انبوه مشابه، بر شخصی‌سازی ایمیل به مشتریان تمرکز دارد. ممکن است با خود فکر کنید که این کار بسیار وقت گیر است! اما اتوماسیون بیشتر این کارها را برای شما انجام می‌دهد. یک استراتژی بازاریابی ایمیلی که به خوبی طراحی شده‌است، در دراز مدت هم فروش را افزایش می‌دهد و هم یک جامعه طرفداری برای برند شما بوجود می‌آورد.

شما با استفاده از این روش علاوه بر تداوم فروش، مخاطبان را با برند و محصولات خود درگیر نگه خواهید داشت. اگر قصد دارید ارزش برند خود را ارتقا دهید یا کالاهای خود را بفروشید، بازاریابی ایمیلی را به عنوان یکی از محبوب‌ترین و موثرترین ابزارهای موجود برای کمپین‌های بازاریابی از دست ندهید! برای آشنایی بیشتر درباره ایمیل مارکتینگ با ما همراه باشید.

 

تاریخچه مختصری از ایمیل

اولین ایمیل در سال 1971 توسط یک مهندس کامپیوتر به نام ری تاملینسون ارسال شد. این ایمیل تنها شامل رشته‌ای از اعداد و حروف بود، اما دوره جدیدی از ارتباطات را آغاز نمود! در سال 1978، یک مدیر بازاریابی به نام گری در Digital Equipment Corp از این روش جدید ارتباط مستقیم برای ارسال اولین ایمیل تجاری استفاده کرد تا مردم را در مورد محصول جدید مطلع نماید.

در دهه 90 که اینترنت به صورت تجاری در دسترس توده مردم قرار گرفت، نحوه ارتباط مردم با یکدیگر به کلی دگرگون شد و به دنبال آن بازاریابان دریافتند که ایمیل می‌تواند راهی موثر برای تبلیغات باشد. قابل ذکر است که ظهور ایمیل‌های بازاریابی با بروزرسانی نظارت‌های اینترنتی همراه شد. برای مثال در بریتانیا قانونی تنظیم شد که وجود گزینه «انصراف» را در همه ایمیل‌های بازاریابی، الزامی می‌کند.

انواع و نمونه های بازاریابی ایمیلی

ایمیل مارکتینگ انواع متفاوتی دارد که هرکدام هدف متفاوتی را برای مخاطبان خود دنبال می‌کنند. در این بخش انواع مختلف ایمیل مارکتینگ را معرفی می‌کنیم تا مناسب‌ترین و بهینه‌ترین نوع آن را برای کسب و کارخود پیدا کنید.

ایمیل‌های خوش آمد گویی:

این نوع ایمیل برای استقبال از مشتریان بکار می‌رود و آنها را تشویق می‌کند تا در مورد محصول یا خدمات شما اطلاعات بیشتری کسب کنند. این ایمیل‌ها معمولاً با یک جایزه آزمایشی یا پاداش همراه است. ایمیل‌های خوش آمد گویی برای معرفی کسب و کار به یک مشتری باقوه استفاده می‌شود.

ایمیل‌های خبرنامه‌ای:

ایمیل های خبرنامه‌ای از محبوبیت زیادی برخوردارند و اغلب کارشان، برجسته‌سازی محصولات و خدمات جدید است. ایمیل‌های خبرنامه‌ای می‌توانند شامل مقالات، وبلاگ ها و نظرات مشتریان نیز باشند. در این ایمیل‌ها معمولاً خواننده به انجام کاری نظیر خواندن یک پست یا بررسی یک محصول جدید تشویق می‌شود.

ایمیل‌های تایید:

هنگامی که یک مشتری جدید در سامانه شما ثبت نام می‌کند یا برای اولین بار بصورت آنلاین از شما خرید می‌نماید، استفاده از ایمیل تایید بسیار رایج است. ایمیل تایید به شما این اطمینان را می‌دهد که مشتری در لیست ایمیل‌های شما اضافه شده‌است. همچنین کاربران مطلع می‌شوند که درخواست ثبت‌نام یا خرید آنها موفقیت آمیز بوده‌ و می‌توانند به استفاده از خدمات شما ادامه دهند.

ایمیل‌های اختصاصی:

اگر می‌خواهید تنها به بخشی از لیست مشتریان خود ایمیل بزنید، در واقع دارید از ایمیل اختصاصی استفاده می‌کنید. فهرست انتخاب‌شده می‌تواند بر اساس خریدهای اخیر، مشتریان غیرفعال، اعضای جدید و یا معیارهای دیگر باشد.

ایمیل‌های تبلیغاتی:

این نوع ایمیل‌های بازاریابی بسیار رایج هستند و معمولاً بصورت عمومی برای مشتریان ارسال می‌شوند. ایمیل‌های تبلیغاتی معمولاً برای حفظ ارتباط و آگاهی مشتریان استفاده شده و محصولات و خدمات جدید را به آن‌ها معرفی می‌کند.

ایمیل نظرسنجی:

بازخورد مشتریان یکی از بهترین ابزارها برای ارتقای کسب و کار است. ارسال این ایمیل‌ها به مشتریان خود نشان‌دهنده آن است که برای نظر آنها ارزش قائل هستید و می‌خواهید از خدمات و محصولات شما لذت ببرند.

چرا بازاریابی ایمیلی مهم است؟

ایمیل یک فناوری جدید نیست، بلکه یکی از اولین ابزارهای ارتباط دیجیتال بود که در سال 1971 بوجود آمد. اما امروزه بازاریابی ایمیلی بیش از هر زمان دیگری مورد استفاده قرار می‌گیرد. ممکن است با خود فکر کنید که «آیا مردم واقعا هنوز از ایمیل استفاده می کنند؟» در پاسخ باید گفت که ایمیل با داشتن مزیت‌های متفاوتی نسبت به شبکه‌های اجتماعی، از جایگاه بخصوصی در مارکتینگ برخوردار است!

مزایای ایمیل مارکتینگ

1- بازگشت سرمایه (ROI) بالا:

آمارها نشان میدهند که به ازای هر ۱ دلار سرمایه‌گذاری شده در ایمیل مارکتینگ، 42 دلار بازگشت سرمایه صورت گرفته است و مقرون به صرفه بودن آن تقریباً بر هیچ کس پوشیده نیست.

2- هزینه پایین:

ارسال ایمیل‌های انبوه برخلاف سایر روش‌های بازاریابی بسیار کم هزینه بوده و ارتباط با مشتریان را برای شما به راحتی فراهم می‌سازد. این مسأله تولید کمپین‌های مقرون به صرفه را برای شما میسر می‌کند.

3- دریافت بازخورد مشتری:

بازاریابی ایمیلی به شما این امکان را می دهد که از مشتریان بازخورد دریافت کنید. بازخوردی که مشتریان ارائه می‌کنند می‌تواند برای ایجاد کمپین‌های بهتر در آینده و بازگشت سرمایه بالاتر به شما کمک کند.

۴. شخصی سازی:

شخصی‌سازی را می‌توان ستون فقرات بازاریابی ایمیلی دانست. اگر به بازاریابی ایمیلی در مقابل ایمیل سنتی نگاه کنید، متوجه خواهید شد که نقطه فروش اصلی بازاریابی ایمیلی توانایی شخصی‌سازی بازاریابی است. این شخصی‌سازی کمک قابل توجهی به معروف شدن برند و افزایش فروش شما می‌کند.

معایب ایمیل مارکتینگ

اگرچه مزایای بازاریابی ایمیلی برای مشاغل کوچک بسیار زیاد است، اما برخی از معایب وجود دارد که باید از آنها آگاه باشید. برخی از رایج ترین معایب بازاریابی ایمیلی عبارتند از:

1- مسائل مربوط اسپم (Spam):

در بازاریابی ایمیلی، ممکن است ایمیل‌های شما به عنوان اسپم علامت‌گذاری شده و در لیست ایمیل‌های دریافتی دیده نشود. امروزه بسیاری از کاربران از فیلترهای اسپم و ابزارهای مشابه برای جلوگیری از هرگونه بازاریابی ایمیلی استفاده می‌کنند.

2- ایمیل های تحویل نشده:

در ایمیل مارکتینگ شانس عدم تحویل ایمیل به مشتریان نیز قابل توجه است که این مسأله می‌تواند برای شما هزینه‌زا باشد. همچنین در صورت رخداد این مشکل، بازگشت سرمایه شما کاهش می‌یابد، زیرا مشتریان ایمیل‌های شما را دریافت نمی‌کنند و بخشی از زمان و پولی که در کمپین‌های ایمیل خود سرمایه‌گذاری کرده‌اید به هدر می‌رود.

3- ایمیل های باز نشده:

بازاریابی ایمیلی همچنین می‌تواند منجر به انباشته شدن تعداد زیادی از ایمیل‌های خوانده نشده شود. این مسأله نیز می‌تواند با کلافگی مشتری، نرخ بازگشت سرمایه کسب و کارتان را کاهش دهد.

4- رقابت شدید:

در بازاریابی ایمیلی رقابت بسیار شدید است، زیرا بسیاری از شرکت‌ها برای جلب توجه مشتریان رقابت می‌کنند. شما علاوه بر رقابت با رقبای خود، با برندهای بزرگی مانند اسنپ، دیجی‌کالا و … نیز برای جلب توجه مشتری خود رقابت می‌کنید.

5- سهولت لغو اشتراک:

بسیاری از کشورها از کسب و کارها می خواهند که یک دکمه لغو اشتراک آسان و قابل مشاهده برای لیست ایمیل خود داشته باشند. اگر ایمیل مارکتینگ شما ضعیف باشد، این امر می‌تواند منجر به از دست دادن سریع مشترکان ایمیل شود و این کار تمام تلاش شما را برای بازاریابی ایمیلی هدر می‌دهد.

 

سخن آخر

بازاریابی ایمیلی نوعی بازاریابی مستقیم و دیجیتال است که از ایمیل برای تبلیغ محصولات یا خدمات کسب و کار شما استفاده می‌کند. این روش بصورت اتوماسیون موجب آگاهی مشتریان از آخرین محصولات یا پیشنهادات ویژه شما خواهد شد. ایمیل مارکتینگ با ایجاد کنجکاوی در مشتری، حفظ رابطه بین شما و مشتریان ، نقش محوری در استراتژی بازاریابی و گسترش آوازه برند شما ایفا می‌کند.

 

منابع

 

 

آموزش های پیشنهادی مدرس نوین

Thanks! Copy your coupon code

first

Minimum order of $25

Get 10% off now!